Pedagogisch professional kind en educatie

Interesse in de ad-opleiding Pedagogisch professional kind en educatie?
Bezoek de open avond op 23 april 2018

De associate degree (ad-opleiding) Pedagogisch professional kind en educatie is een tweejarige deeltijdopleiding (niveau 5). Het niveau van de ad-opleiding zit tussen mbo-4 en een hbo-bacheloropleiding in. In de opleiding wisselen theorie en praktijk elkaar af. Je leert over de grenzen van je eigen vakgebied kijken en je leert een voortrekkersrol te vervullen in de samenwerking met andere professionals.

Feiten over de opleiding

Duur opleiding: 2 jaar
Studielast: 8 uur college, 16 uur stage en 16 uur zelfstudie per week
Vooropleiding: mbo-4-diploma

Je wordt een professional die kennis heeft over de ontwikkeling van kinderen van 0 tot 14 jaar. Je bent breed inzetbaar in Integrale Kindcentra (IKC’s), het onderwijs, de kinder-opvang en de jeugdzorg. Jij kunt de verbinding maken tussen een kinderdagverblijf en een basisschool, of tussen de jeugdzorg en het onderwijs.

Voorbeelden van jouw werk als pedagogisch professional kind en educatie:
- jij bent de verbindende schakel tussen school en naschoolse opvang.
- jij hebt een adviserende en/of voortrekkersrol in de kinderopvang.
- jij ontwikkelen thema’s en voert ze uit samen met collega’s in een school.
- jij werkt probleemoplossend in een school of wijkteam voor kinderen en jongeren.

De ad-opleiding wordt in nauwe samenwerking met het werkveld ontwikkeld en biedt goede kansen en mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Onderstaand filmpje geeft een kijkje in één van onze betrokken IKC's:

IKC de Bosmark from Judith Kuiten on Vimeo.

Wil jij op de hoogte gehouden worden over de ad-opleiding. Laat dan in onderstaand formulier jouw gegevens achter.