Toets rekenen

Studenten die naar de pabo gaan dienen voordat ze met de opleiding starten of in het eerste studiejaar een landelijke rekentoets te halen. Ze mogen daar drie keer over doen. Onze ervaringen met deze toets zijn positief. De meeste studenten laten na één of twee keer zien dat ze de toets zonder grote problemen kunnen halen. Het eerste aanbod van deze toetsen is gepland op de introductiedag.

Veel toekomstige studenten vragen ons of het mogelijk is om al voorafgaand aan hun studie aan onze hogeschool een diagnostische toets te maken. Iselinge Hogeschool wijst hen graag op deze mogelijkheid en we raden toekomstige studenten aan hieraan deel te nemen. De volgende landelijke afspraken gelden hierbij.

Voor leerlingen in het voorlaatste schooljaar:

1. Leerlingen (vwo 5, havo 4, mbo) mogen op de pabo de diagnostische rekentoets komen maken.
  2. Leerlingen die op dat moment de toets halen hoeven deze op de pabo niet meer te doen en ontvangen een certificaat, waarop staat dat ze de toets behaald hebben.
  3. Leerlingen die de toets niet halen, kunnen tijdens de periode voorafgaand aan hun studie gericht oefenen met de onderdelen die nog problematisch zijn. Eenmaal op de pabo is er voor deze leerlingen nog drie maal een aanbod.
  4. De decaan van de mbo- of vo-school meldt de leerlingen uiterlijk 1 maart aan bij Iselinge Hogeschool. Van de leerlingen worden de volgende gegevens doorgegeven: burgerservicenummer (BSN), naam, geboortedatum en e-mailadres. Deze gegevens kunnen per e-mail naar: tilly.tunzi@iselinge.nl.
  5. De resultaten van de leerlingen (en eventuele certificaten) worden door Iselinge Hogeschool naar de decaan van de mbo- of vo-school gestuurd.

Voor leerlingen in het laatste jaar van het mbo of voortgezet onderwijs:

1. Leerlingen in het laatste (examen)jaar zitten melden zich aan voor de opleiding en maken de toets tijdens de introductiedag.
  2. Leerlingen die de toets halen hoeven deze op de pabo niet meer te doen, het resultaat wordt in het studentvolgsysteem geregistreerd.
  3. Leerlingen die de toets niet halen hebben tijdens hun studie aan de pabo nog twee maal een aanbod.
  4. Leerlingen die de toets niet halen, kunnen tijdens de periode voorafgaand aan hun studie gericht oefenen met de onderdelen die nog problematisch zijn. Ze kunnen gebruik maken van het lesaanbod op de hogeschool.

Hier vind je meer informatie over de WISCAT-pabo.