Een uitdagende combinatie van hbo en universiteit

Wil je meer weten over de academische pabo? Meld je dan nu aan voor de:
Open dag: zaterdag 3 februari en donderdagavond 29 maart
Proefstudeerdag: vrijdag 9 maart 2018
Meeloopdag: datum in overleg
Meeloopdag stage: datum in overleg

Wil je meer uit je studie halen en lijkt een universitaire studie je een uitdaging? Wil je een excellente leerkracht worden? En wil je recente innovatieve trends in het onderwijs volgen? Doe dan de academische pabo van Iselinge Hogeschool. Deze unieke opleiding is speciaal ontwikkeld voor vwo-studenten en excellente havisten en combineert een gedegen hbo-opleiding met een uitdagend universitair programma van de Open Universiteit.

Het programma van de academische pabo bestaat uit pabo-modules en acht modules op wetenschappelijk bachelorniveau, waarin onderwijskundige kennis, academische vaardigheden en onderzoeksvaardigheden centraal staan. Studenten en leerkrachten die dit programma doorlopen, kunnen bij Iselinge Hogeschool ondersteuningsbijeenkomsten volgen. Na vier jaar heb je zowel het pabo-diploma als de acht certificaten van de Open Universiteit. Je bent dan een volwaardige leerkracht voor het basisonderwijs. Daarnaast beschik je over theoretische, onderzoeksmatige en academische kennis en vaardigheden. De Open Universiteit begeleidt het hele traject online en verzorgt de tentamens.

Facts academische pabo

Duur opleiding : 4 jaar, voltijd
Studielast : 10 - 15 uur college, 16 uur stage en 20 uur zelfstudie per week
Vooropleiding : diploma vwo, havo+
Stages : twee dagen per week, werkplek- en LIO-stage

Lees de brochure van de academische pabo voor meer informatie. Of klik op de onderliggende pagina's aan de rechterkant.