Leer voor je leven

Hoe onderscheid je je als leerkracht?

Je bepaalt tijdens je opleiding steeds meer zelf wat je leert. Dat maakt de studie interessant, maar dat maakt ook dat jij straks interessanter bent voor scholen. Als je je specialiseert, dan onderscheid je je van anderen.

In de eerste helft van je studie leg je de basis en zorg je ervoor dat je een goede leerkracht bent in alle bouwen in de basisschool. In de tweede helft van je studie kun je verschillende keuzes maken.

Specialisatie jongere of oudere kind

Je specialiseert je in het jongere (groep 1 tot en met 4) of het oudere kind (groep 5 tot en met 8). Je loopt stage in de doelgroep van je specialisatie en je richt je in de opleiding op die doelgroep.

Vakverdieping

Je verdiept je in een kunstvak en een wereldoriënterend vak. Daarmee krijg je meer kennis van het vakgebied en voer je dat specifieke vak ook uit in de basisschool. Je wordt in je vakverdieping begeleid door een ervaren docent, die je ondersteunt en inspireert.

Afstuderen

Je rondt de opleiding af met een lange stage. Tijdens die stage werk je aan je afstudeerwerkstuk. Hiermee geef je je visitekaartje aan het onderwijsveld. Het onderwerp en de kwaliteit van je afstudeerwerkstuk zijn van invloed op de interesse die werkgevers voor je kunnen hebben.

Nóg meer studiemogelijkheden…

Daarnaast zijn er tal van mogelijkheden om meer uit je studie te halen en te bouwen aan je eigen toekomst.

  • Om de bevoegdheid te krijgen voor het geven van bewegingsonderwijs aan groep drie tot en met acht, kun je de leergang vakbekwaamheid bewegingsonderwijs volgen. Een deel van de leergang kun je tijdens je opleiding afronden.
  • Ook na je studie zijn er verschillende mogelijkheden om je te specialiseren.
Deel deze pagina op Google Plus Connect via LinkedIn