Onze missie

Iselinge Hogeschool streeft als zelfstandige kleinschalige hogeschool zowel sterke regionale binding na, als een inspirerend landelijk netwerk. Het is onze missie om studenten, in nauwe samenwerking met de opleidingsscholen, innovatief hoger onderwijs te bieden. Dit met als doel hen op te leiden tot competente, creatieve, ‘eigenwijze’ leerkrachten. Een uitgebreide definitie van de (in onze ogen) ideale leerkracht leest u hier

Onze visie is tweeledig:

• Iselinge Hogeschool leidt gekwalificeerde, zelfsturende, sociaal ondernemende, breed georiënteerde leerkrachten op die een centrale rol kunnen spelen op scholen in de regio (maar ook daarbuiten).
  • Wij bieden een breed, gedifferentieerd onderwijsaanbod tot en met academisch niveau, waarbij we gebruikmaken van professionele netwerken. Ons onderwijs kenmerkt zich door een stevige kennisbasis, innovatieve didactische keuzes en zelfgestuurd leren. Wij werken met de nieuwste multimediale toepassingen.

Ons motto

Het motto van Iselinge Hogeschool luidt Eigenwijs samenwerken. Het omvat de waarden: eigenwijs, samenwerken, eigen (verbonden met de regio), wijs (wetenschap als basis voor innovatie), samen (streven naar synergie) en werken (aanpakkersmentaliteit). Concreet betekent dat het volgende:

• Wij werken samen, zijn gericht op resultaat, tonen ons ondernemend en innoveren op basis van wetenschap.
  • Wij zijn geworteld in de Achterhoek en Iselinge Hogeschool speelt een belangrijke rol bij de vitalisering van de regio.
  • Wij werken in- en extern met sociale (multi)media en creëren daarmee een ‘slimme’ organisatie.

Meer lezen?

Benieuwd hóé we onze missie, visie, doelen en dromen gaan verwezenlijken? U leest het in het Instellingsplan 2017-2021 of op deze pagina (onder de kop Strategie).

160118_iselinge_instellingsplan_tempel_0_2480

Vijf strategische pijlers vormen de basis van de werkwijze van Iselinge Hogeschool.