Over onderzoek

Scholen in de regio Achterhoek, Liemers en Graafschap hebben te maken met krimp. Dit kan een bedreiging zijn, maar het geeft ook kansen. Het daagt basisscholen uit om samen te werken, kleinschaliger onderwijs te verzorgen en innovatieve manieren te vinden om onderwijs voor een diverse groep leerlingen rendabel, goed en leuk te houden. Op Iselinge Hogeschool vinden de basisscholen uit de regio elkaar, komen ze in contact met experts en doen inspiratie op door samenwerking met studenten en onderzoekers.

Het onderzoek op Iselinge Hogeschool is altijd gericht op het verbeteren van de onderwijspraktijk door ontwerpgericht onderzoek en netwerkleren en vindt plaats binnen Academische Werkplaatsen. Zowel minorstudenten, leerkrachten, experts, onderzoekers als opleidingsdocenten werken samen in deze Academische Werkplaatsen. Het brede scala aan onderzoeksthema's wordt overkoepeld door het thema 'Toekomstgericht Onderwijs'.

Benieuwd naar de opbrengsten van onderzoek? Bekijk de website van de academische werkplaatsen.

awonderwijs_1024

Partners:

iselinge-logo-aw-web-10_283_01

In de Academische Werkplaats werkt de hogeschool samen met het Welten Instituut van de Open Universiteit en de opleidingsscholen van Opleiden in School, partnerschap Oost-Gelderland. Opleidingsdocenten, onderzoekers, leerkrachten uit het primair onderwijs én studenten werken samen aan onderzoeksvragen die door de praktijk zijn ingebracht.

Iselinge Hogeschool werkt daarnaast ook samen met andere pabo’s binnen Radiant Lerarenopleidingen waarin het Center of Expertise Persoonlijk Meesterschap is ingebed. Binnen deze samenwerking doen we onderzoek naar thema's die gekoppeld zijn aan persoonlijk meesterschap (PM). PM is het vermogen van leraren (PO) en docenten (VO, MBO en HBO) en jeugdzorghulpverleners om leerlingen/jongeren vanuit hun persoonlijke betrokkenheid te ondersteunen bij hun vorming tot zelfstandig mens, verantwoordelijk medemens en democratisch burger.

radiant-logo-nl-rgb-100mm-72dpi_283