Leer voor je leven

Opleiden in School

Iselinge Hogeschool leidt studenten op in nauwe samenwerking met basisscholen uit de regio. Met deze opleidingsscholen vormen we een partnerschap: Opleiden in School, Partnerschap Oost-Gelderland. De samenwerking is begonnen vanuit het ontwikkelproject Opleiden in de school, dat werd gesubsidieerd door het ministerie van OCW. Iselinge Hogeschool werkt samen met zestien besturen, die samen bijna honderd basisscholen omvatten. En daar zijn we trots op.

oistransparant_283

 

 

 

In onderstaande kaart zijn de huidige opleidingsscholen gemarkeerd.

(Ziet u de kaart niet, klik dan hier om de kaart in een nieuw scherm te openen)

In een opleidingsschool lopen studenten uit verschillende jaarlagen en opleidingsvarianten stage. De scholen zijn hier speciaal op ingericht. Elke opleidingsschool heeft een zogenaamde schoolopleider, die voor zowel mentoren als studenten het aanspreekpunt is. Iselinge Hogeschool koppelt daarnaast aan elke school een studieloopbaanbegeleider (een docent), die er regelmatig te vinden is om de ontwikkeling van de studenten te volgen en begeleiden.

Opleiden in School staat daarnaast ook voor het uitwisselen van kennis en innovatie. Niet alleen studenten worden opgeleid, maar ook het zittend personeel. Een opleidingsschool is een school die actief bijdraagt aan de ontwikkeling van het onderwijs en de leraren. Elke opleidingsschool kiest een schoolontwikkelthema om samen met studenten, andere scholen en Iselinge Hogeschool aan te werken. In een leernetwerk voeren onderwijsprofessionals samen literatuuronderzoek uit, proberen zij nieuwe ideeë en ontwerpen uit en trekken zij conclusies op basis van dit praktijkonderzoek. Doel is altijd het verbeteren van het onderwijs.

Studenten, leerkrachten, opleiders en besturen zijn erg enthousiast over de innovatieve projecten die momenteel worden uitgevoerd. Een samenwerking met resultaat!

Deel deze pagina op Google Plus Connect via LinkedIn