Persoonlijk meesterschap

Een leerkracht moet niet alleen goed rekenen en taal kunnen geven. Wij vinden dat een onderwijsprofessional ondersteuning moet kunnen geven aan de kinderen, leerlingen en/of studenten bij de ontwikkeling van hun:

• persoonlijkheid cepm_logo_rgb_477
  • morele kompas
  • culturele en maatschappelijke oriëntatie

De leerkracht moet hiervoor eigenschappen zoals: pedagogische feeling, tact, zorgvuldigheid, moed en waardebewustzijn ontwikkelen. We noemen dat Persoonlijk Meesterschap.

Als hogeschool participeren wij in het Center of Expertise Persoonlijk Meesterschap (CEPM). Door te participeren in onderzoeken en projecten kunnen we de laatste ontwikkelingen op dit gebied toepassen in ons onderwijs. Hierdoor zijn onze studenten niet alleen goed in het doorgeven van kennis maar worden zij ook inspirerende, moedige en krachtige leerkrachten!

Meer informatie over CEPM op www.cepm.nl