Praktijk

Praktijk en theorie gaan hand in hand tijdens de opleiding. Gedurende beide studiejaren werk je bij een organisatie in onderwijs, kinderopvang, welzijn of jeugdzorg. Ideaal is een praktijkplaats waar verschillende professies samenkomen, zoals een IKC of brede school. Heb je geen geschikte werkplek, dan assisteert Iselinge Hogeschool je bij het zoeken van een (aanvullende) praktijkplaats. Kennis uit de opleiding pas je toe in de praktijk, waarna je je ervaringen bespreekt in de leergroep. De diverse professionele achtergronden van je medestudenten verbreden daarbij je blik. Je krijgt begeleiding vanuit de opleiding en je praktijkplaats. Elk halfjaar voer je een toetsingsgesprek aan de hand van een portfolio.

Eisen praktijkplaats
Vanaf de start van de studie verricht je relevant (betaald of onbetaald) werk. Je werkt minimaal 16 uur per week, waarvan gemiddeld 4 uur flexibel. Deze uren zet je in overleg met de werkgever in voor opdrachten binnen of buiten de eigen organisatie. Je praktijkplaats leg je ter goedkeuring voor aan de opleiding. In een overeenkomst worden de afspraken tussen jou, je werkgever en de opleiding vastgelegd.

Meer informatie over de eisen voor stagebedrijven.