Het vak van leraar leer je het beste tijdens je stage

Bij Iselinge Hogeschool vormen de stages een groot deel van het studieprogramma. Tijdens de stages leer je het echte vak. De basisscholen realiseren zich dat ze belang hebben bij het goed opleiden van studenten zoals jij.
In totaal loop je ruim veertig procent van de opleiding stage. Je verdiept je per stage in verschillende onderwijsvormen of aspecten daarvan. Je wordt in je stage begeleid door verschillende begeleiders: een studieloopbaanbegeleider, een opleider en een mentor.

Een stageplaats

Je hoeft niet zelf op zoek te gaan naar een stageschool. Onze medewerkers van het stagebureau regelen dat voor je. Zij onderhouden de contacten met de stagescholen in de regio. Als deeltijd reguliere student loop je één dag per week stage. Deeltijd verkorte studenten lopen twee dagen stage per week. Voor alle deeltijdstudenten geldt dat de stagedag(en) de maandag, dinsdag of donderdag moeten zijn.

Eindstage

Deeltijdstudenten doen een eindstage van minimaal 45 werkdagen. Dan ben je verantwoordelijk voor een groep. De mentor en stagebegeleider begeleiden je in deze fase op afstand.

Beoordeling stages

Halverwege elke stageperiode vindt de tussenbeoordeling plaats en aan het eind van de stageperiode krijg je een praktijkbeoordeling.

Meer weten?

Neem direct contact op.

foto: Leslie Wal

Leslie Wal

Stagebureau

'Met ons stagebureau zijn we de spin-in-het-web van Iselinge Hogeschool'

We hebben met diverse schoolbesturen principe-afspraken gemaakt om je als stagiaire goed te kunnen begeleiden. Wij zorgen ervoor dat je op de juiste stageplek komt. Wij merken steeds weer dat scholen onze gegevens bij wijze van spreken naast de telefoon hebben liggen om ons te kunnen bellen. Wij zijn een echte spin-in-het-web: wij helpen je aan een stageplek, maar we zijn ook een centraal contactpunt voor docenten, opleiders en mentoren.
Lesie Wal, medewerker stagebureau
ma-vr 10.00 - 13.00 uur