Toelating en inschrijving

Toelating

Je kunt je inschrijven voor de academische pabo van Iselinge Hogeschool als je een diploma vwo hebt of wanneer je een goede leerling was op de havo. Wanneer je je hebt ingeschreven, ben je nog niet toegelaten. Voordat je wordt toegelaten is er namelijk een intake-procedure. Naast de standaard onderdelen van de introductiedag, verwachten we van studenten die opteren voor de academische pabo het volgende:

• invullen van een vragenlijst gericht op academische gerichtheid, ambitie, motivatie, verantwoordelijkheidsgevoel en communicatieve vaardigheden;
  • voeren van een gesprek over je achtergronden en motivaties.

Kort na het doorlopen van de procedure ontvang je de uitslag over je toelating.

Inschrijven

Je kunt je inschrijven voor het studiejaar 2017-2018 via Studielink, het is fijn als je dat zo snel mogelijk doet. Via Studielink kun je zowel een verzoek tot inschrijving doen aan Iselinge Hogeschool als studiefinanciering aanvragen bij DUO.

Procedure inschrijven

1. Klik hier om naar Studielink te gaan en je in te schrijven.

2. Kies voor 'Inloggen via DigiD'. Heb je geen Nederlands woonadres kies dan voor 'Aanvragen inloggegevens en inloggen’.

3. Dien een inschrijfverzoek in via de button 'nieuwe inschrijving toevoegen'.

Studiekeuzecheck: introductiedag en toelatingsprocedure

Nadat wij jouw verzoek tot inschrijving hebben ontvangen, krijg je een bevestiging en een uitnodiging voor een introductiedag op Iselinge Hogeschool. De introductiedag is niet vrijblijvend. Elke nieuwe student wordt tijdens een introductiedag verwacht. De laatste introductiedag was op woensdag 23 augustus.

Tijdens de introductiedag krijg je informatie over de opleiding en neem je deel aan een aantal toetsen. Je maakt de landelijke rekentoets WISCAT en je maakt een schrijfopdracht. Voor beide toetsen moet je voldoen aan een minimale norm om een positief advies te krijgen.

Na de introductiedag word je uitgenodigd op een basisschool. Daar vindt op basis van de resultaten van de introductiedag een studiekeuzegesprek plaats. Door middel van dat gesprek willen we je een zo goed mogelijk advies geven, zodat we samen weten dat jouw studiekeuze de juiste is. Eventueel geven we je het advies om in een andere opleidingsvariant te starten of helemaal niet te starten. Als je je hebt ingeschreven voor 1 mei dan is het advies niet bindend. Heb je je na 1 mei aangemeld, dan is het bindend.

Studenten die opteren voor de academische pabo krijgen tijdens deze introductiedag de benodigde informatie over de hierboven beschreven toelatingsprocedure.

Start opleiding

Op maandag 28 augustus 2016 is de eerste lesdag. Je wordt die dag om 8.45 uur op de opleiding verwacht.

Meer weten?

Neem direct contact op.

foto: Studenten Informatiepunt (STIP)

Studenten Informatiepunt (STIP)