Leer voor je leven

Toelaatbaarheid en inschrijving

Toelating

Je kunt een opleiding aan Iselinge Hogeschool volgen als je een diploma vwo, havo of mbo niveau 4 behaald hebt.

Ben je 21 jaar of ouder, maar niet in het bezit van een van bovenstaande diploma's, dan is er een andere mogelijkheid om toch toegelaten te kunnen worden. Je kunt dan een toelatingsonderzoek aanvragen. Als je dit toelatingsonderzoek met goed gevolg aflegt, kun je starten in de vierjarige deeltijdopleiding.

Voor de opleiding deeltijd verkort geldt dat je in het bezit moet zijn van een diploma van een hbo of universitaire opleiding (minimaal 240 ECTS).

Inschrijven

Je kunt je inschrijven voor het studiejaar 2019-2020 via Studielink, het is fijn als je dat zo snel mogelijk doet.

Procedure inschrijven

  1. Klik hier om naar Studielink te gaan en je in te schrijven.

  2. Kies voor 'Inloggen via DigiD'. Heb je geen Nederlands woonadres kies dan voor 'Gebruikersnaam en wachtwoord aanvragen’.

  3. Dien een inschrijfverzoek in via de button 'nieuwe inschrijving toevoegen'.

Studiekeuzecheck: introductiedag en studiekeuzegesprek

Nadat wij jouw verzoek tot inschrijving hebben ontvangen, krijg je een bevestiging en een uitnodiging voor een introductiedag op Iselinge Hogeschool. De introductiedag is niet vrijblijvend. Elke nieuwe student wordt tijdens een introductiedag verwacht. 

Tijdens de introductiedag krijg je informatie over de opleiding en neem je deel aan een aantal toetsen. Je maakt de landelijke rekentoets WISCAT en je maakt een schrijfopdracht. Voor beide toetsen moet je voldoen aan een minimale norm om een positief advies te krijgen.

Na de introductiedag word je uitgenodigd op een basisschool. Daar vindt op basis van de resultaten van de introductiedag een studiekeuzegesprek plaats. Door middel van dat gesprek willen we je een zo goed mogelijk advies geven, zodat we samen weten dat jouw studiekeuze de juiste is. Eventueel geven we je het advies om in een andere opleidingsvariant te starten of helemaal niet te starten. Als je je hebt ingeschreven voor 1 mei dan is het advies niet bindend. Heb je je na 1 mei aangemeld, dan is het bindend.

Start opleiding

Op maandagavond 2 september is de eerste lesavond. Je wordt die avond om 18.15 uur op de opleiding verwacht.

Meer weten?

Neem direct contact op.

foto: Studenten Informatiepunt (STIP)

Studenten Informatiepunt (STIP)

Deel deze pagina op Google Plus Connect via LinkedIn