Toelating en inschrijving

Toelating

Je kunt een opleiding aan Iselinge Hogeschool volgen als je een diploma vwo, havo of mbo niveau 4 behaald hebt. Iedereen die naar de pabo wil en geen vwo-diploma heeft of hbo-opleiding heeft afgerond, moet aan toelatingseisen voldoen. Dit betekent dat je moet aantonen over genoeg kennis te beschikken over aardrijkskunde, geschiedenis en natuur en techniek. Klik hier voor meer informatie over de toelatingstoetsen.

Inschrijven

Je kunt je inschrijven voor het studiejaar 2017-2018 via Studielink, het is fijn als je dat zo snel mogelijk doet. Via Studielink kun je zowel een verzoek tot inschrijving doen aan Iselinge Hogeschool als studiefinanciering aanvragen bij DUO.

Procedure inschrijven

1. Klik hier om naar Studielink te gaan en je in te schrijven.

2. Kies voor 'Inloggen via DigiD'. Heb je geen Nederlands woonadres kies dan voor 'Gebruikersnaam en wachtwoord aanvragen’.

3. Dien een inschrijfverzoek in via de button 'nieuwe inschrijving toevoegen'.

Studiekeuzecheck: introductiedag en studiekeuzegesprek

Nadat wij jouw verzoek tot inschrijving hebben ontvangen, krijg je een bevestiging en een uitnodiging voor een introductiedag op Iselinge Hogeschool. De introductiedag is niet vrijblijvend. Elke nieuwe student wordt tijdens een introductiedag verwacht. We gaan er vanuit dat je voor de eerst komende introductiedag kiest. De introductiedagen in 2017 zijn op woensdag 31 mei (VOL!), dinsdag 6 juni (VOL!)en 27 juni (extra datum) van 08.30 tot 16.00 uur.

Tijdens de introductiedag krijg je informatie over de opleiding en neem je deel aan een aantal toetsen. Een toets taal, rekenen en een studievaardighedentoets. Daarnaast krijg je de opdracht een tekst te schrijven en een aantal startvragen te beantwoorden.

Na de introductiedag word je uitgenodigd op een basisschool. Daar vindt op basis van de resultaten van de introductiedag een studiekeuzegesprek plaats. Door middel van dat gesprek willen we je een zo goed mogelijk advies geven, zodat we samen weten dat jouw studiekeuze de juiste is. Eventueel geven we je het advies om in een andere opleidingsvariant te starten of helemaal niet te starten.

Start opleiding

Op maandag 28 augustus 2017 is de eerste lesdag. Je wordt die dag om 8.45 uur op de opleiding verwacht.

Meer weten?

Neem direct contact op.

foto: Studenten Informatiepunt (STIP)

Studenten Informatiepunt (STIP)