Toelatingstoetsen en zomercursus

Iedereen die naar de pabo wil en geen vwo-diploma heeft of hbo-opleiding heeft afgerond, moet aan toelatingseisen voldoen. Dit betekent dat je moet aantonen over genoeg kennis te beschikken over aardrijkskunde, geschiedenis en natuur en techniek.

Hoe voldoe je aan de toelatingseisen?

Als je een havodiploma hebt behaald en havo-eindexamen hebt gedaan in aardrijkskunde en geschiedenis voldoe je aan de toelatingseisen voor die vakken. Voor natuur en techniek geldt dat je aan de eisen voldoet wanneer je een havodiploma hebt behaald en je havo-eindexamen hebt gedaan in natuurkunde, biologie of NLT (Natuur, Leven en Technologie).

Als je geen havo-eindexamen hebt gedaan in (één van) de vakken of op het mbo zit, kun je door het maken van een toelatingstoets per vakgebied aantonen dat je al genoeg weet van dat vakgebied.

Meer info over de toelatingstoets

Je moet je uiterlijk één maand voor deelname aan de toetsen hebben ingeschreven bij Iselinge Hogeschool. Dat kan via deze website. De uitslag van de toetsen is anderhalf jaar geldig. Je mag alle drie de toetsen één keer herkansen. Kijk voor de data van de toelatingstoetsen, de voorwaarden en details hier.

Voorbereiding

Om havoleerlingen en mbo-studenten zo goed mogelijk voor te bereiden op de toelatingstoetsen voor de pabo is er hulp beschikbaar. Deze hulp bestaat uit leermaterialen die je kunt vinden via: www.goedvoorbereidnaardepabo.nl en je kunt op Iselinge Hogeschool de zomercursus volgen.

iselinge_zomercursus2019_2480

Zomercursus

Iselinge Hogeschool biedt jou graag ondersteuning bij de voorbereidingen op de toelatingstoetsen aardrijkskunde, geschiedenis en natuur en techniek. Dit vergroot jouw kans om de toelatingstoets(en) succesvol af te ronden.

Informatie over de data waarop de zomercursus toelatingstoetsen wordt aangeboden vind je hier