Leer voor je leven

Mijn pen heeft iets te vertellen

Deze website hoort bij het boek ‘Mijn pen heeft iets te vertellen’ van Eric Besselink en Eline Seinhorst. In het boek wordt een leerlijn uitgewerkt waarvan lesactiviteiten zijn afgeleid voor de groepen 4 tot en met 8 van het basisonderwijs. Die lesactiviteiten zijn in het boek uitgewerkt.

Op de website vindt u materialen die u kunt gebruiken op uw digitale schoolbord: u vindt de schrijftips (die zichtbaar op het bord staan wanneer de leerlingen gaan schrijven), maar ook tekstfragmenten van leerlingen en fragmenten uit de jeugdliteratuur die u kunt gebruiken tijdens de instructie. Verder treft u op de website videoclipjes aan, waarin leerlingen vertellen over hun schrijfaanpak. Ook kunnen de werkbladen vanaf de site worden gedownload en geprint.

jsw_recentie_1417Hopelijk leveren de materialen een bijdrage aan rijke schrijfervaringen en raken leerlingen gemotiveerd om mooie verhalen te schrijven. Daarnaast hopen we dat de materialen uw didactisch repertoire verrijken en dat schrijven de plaats krijgt die het verdient.

Heeft u opmerkingen over de materialen? Wensen? Wilt u op uw school voor de leerkrachten een masterclass waarin de didactiek van het schrijven centraal staat? Neem dan contact op met eric.besselink@iselinge.nl.

Deel deze pagina op Google Plus Connect via LinkedIn